Dr. MIHAI MAREȘ

Fondator și asociat coordonator

Mihai Mareș, fondator și asociat coordonator al societății Mareș & Mareș, este apreciat ca unul dintre cei mai străluciți avocați în domeniul dreptului penal al afacerilor din România.

Cu peste două decenii de experiență, Mihai și-a câștigat reputația ca “avocat de referință”  în dosare penale de mare amploare privind criminalitatea economică și infracțiunile de corupție.

Avocat de top în domeniul dreptului penal, Mihai este specializat în reprezentarea și apărarea oamenilor de afaceri, a antreprenorilor, politicienilor, directorilor, grupurilor industriale majore, instituțiilor financiare și companiilor mari locale și internaționale.

Sub conducerea sa, Mareș & Mareș a devenit lider de piață în domeniul dreptului penal în România.

Mihai a elaborat cu succes strategii de apărare și a pledat în numeroase cazuri, în domeniul mediului politic, administrativ și de afaceri, reprezentând persoane fizice precum și companii din diverse sectoare în fața tuturor instanțelor din România, în cazuri investigate de DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism), DNA (Agenția Națională Anticorupție) și ANI (Agenția Națională de Integritate).

Legal500 îl menționează ca fiind “o minte legală energică” și îl recomandă ca fiind unul dintre cei mai buni avocați în domeniul dreptului penal.

„Mihai Mareș este expert în domeniul său, investește mult timp și efort în înțelegerea clientului.”

„Mihai Mareș este alegerea noastră principală pentru cazurile penale. Este o stea a Baroului, fiind extrem de meticulos și având abilități orale remarcabile, ocupându-se de o varietate largă de cazuri transfrontaliere legate de jurisprudența românească.”

Având titlul de doctor (specializare în procedura penală) de la Institutul de Drept al Academiei Române, Mihai publică în mod regulat articole și studii în domeniul dreptului penal și al procedurii penale și participă activ la conferințe naționale și internaționale.
 
Este membru fondator al ARDPA – Asociația Română de Drept Penal al Afacerilor.
 
Mihai Mareș este profesor invitat în programul de masterat în Drept Penal la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova (USM), în cadrul parteneriatului stabilit cu aceasta instituție; de asemena, în anul academic 2022-2023, Mihai a fost lector la Facultatea de Drept – Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, unde a predat în cadrul Programului de Masterat cursurile de “Drept Penal European” și “Protecția Martorilor și a Victimelor Infracțiunilor”.