arii de practică

Echipa Mareș & Mareș are toate resursele și pregătirea necesare pentru a asista și reprezenta executivi și antreprenori, dar și companii locale și multinaționale, grupuri industriale sau instituții financiare în probleme legate de fraudă contabilă, financiară, a valorilor mobiliare și fiscale, dar și în cazuri ce implică luare de mită, monopol sau spălare de bani.

De asemenea, consiliem clienții pe probleme de conformitate și reglementare, dar și în investigații sensibile, dat fiind că, de multe ori, fraudele economice generează și astfel de riscuri de neconformitate sau investigații corporative.

avocati penalisti bucuresti romania

drept penal / reprezentare în dosare penale

Membrii echipei Mareș & Mareș gestionează un număr impresionant de dosare, având o experiență incontestabilă în reprezentarea frecventă a clienților în fața procurorilor DIICOT (Direcția de Investigare a Criminalității Organizate și Terorismului) și DNA (Direcția Națională Anticorupție), precum și în fața instanțelor de judecată (tribunale, Curtea de Apel sau Înalta Curte de Casație și Justiție).

Click aici pentru exemple de cazuri reprezentative și alte detalii.

conformitatea cu legislația penală

Știm cât este de important, pentru mulți clienți, să evite litigiile sau controalele interne și de aceea îi sprijinim în toate aspectele legate de prevenirea disputelor și conformitatea cu legislația în vigoare. Dacă un client încă nu se confruntă cu o situație de criză, atunci îl consiliem pentru a crea politici,  programe și verificări care îndeplinesc cele mai recente standarde stabilite de autoritățile legislative și cele de reglementare.

Click aici pentru mai multe informații.

investigații interne

Avem o reputație incontestabilă, bazată pe rezultate, în ceea ce privește apărarea persoanelor fizice și a companiilor împotriva acuzațiilor de infracționalitate economică și de corupție sau conduite corporative ilegale. Echipa noastră este formată din negociatori experimentați în rezolvarea unor astfel de probleme, de multe ori ca parte a unei strategii naționale sau regionale de soluționare amiabilă. În acest sens, activitățile noastre au inclus apărarea împotriva acuzațiilor de infracțiuni de reglementare, penale, cvasi-penale și de fraudă civilă, în domenii precum valori mobiliare, impozite, concurență, servicii financiare și dreptul mediului.

Află mai multe informații aici.

extrădare

Avocații specializați în extrădare din echipa Mareș & Mareș sunt foarte familiarizați cu diferitele tipuri de apărare necesare pentru a contesta cererile de extrădare. Colaborăm îndeaproape cu o rețea de avocați de încredere specializați în drept penal din întreaga lume, care ne pot sprijini oricând cu informații despre problemele apărute în statul solicitant. Buna cooperare cu avocații locali din statul solicitant este de altfel o componentă esențială a unei strategii eficiente de apărare a oricărei solicitări de extrădare, pentru că aceștia pot oferi informații valoroase despre sistemul lor de drept penal.

Click aici pentru mai multe informații.

litigii civile și soluționarea disputelor

Mareș & Mareș are un departament solid de soluționare a litigiilor, format dintr-o echipă de litigatori cu experiență și cu o excelentă reputație. Suntem recunoscuți pentru reprezentarea investitorilor locali și străini în fața tuturor instanțelor de judecată, de la cele inferioare și până la Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și în procedurile speciale în fața Curții Constituționale. Avocații noștri sunt apreciați de clienți pentru cunoștințele lor aprofundate  în instanțele internaționale și interne de arbitraj cu diverse reguli procedurale de arbitraj – cum ar fi Curtea Internațională de Arbitraj – și pentru că au gestionat probleme complexe de drept în diferite circumstanțe litigioase.

Mareș & Mareș are experiență semnificativă în soluționare a disputelor, firma fiind implicată în litigii din numeroase industrii sau arii de practică, precum imobiliare, servicii financiare, asigurări, energie, piețe de capital, faliment și reorganizare, dreptul muncii sau dreptul proprietății intelectuale.

Click aici pentru exemple de cazuri reprezentative și alte detalii.