arii de practică

Echipa Mareș & Mareș are toate resursele și pregătirea necesare pentru a asista și reprezenta executivi și antreprenori, dar și companii locale și multinaționale, grupuri industriale sau instituții financiare în probleme legate de fraudă contabilă, financiară, a valorilor mobiliare și fiscale, dar și în cazuri ce implică luare de mită, monopol sau spălare de bani.

De asemenea, consiliem clienții pe probleme de conformitate și reglementare, dar și în investigații sensibile, dat fiind că, de multe ori, fraudele economice generează și astfel de riscuri de neconformitate sau investigații corporative.

drept penal / reprezentare în dosare penale

Membrii echipei Mareș & Mareș gestionează un număr impresionant de dosare, având o experiență incontestabilă în reprezentarea frecventă a clienților în fața procurorilor DIICOT (Direcția de Investigare a Criminalității Organizate și Terorismului) și DNA (Direcția Națională Anticorupție), precum și în fața instanțelor de judecată (tribunale, Curtea de Apel sau Înalta Curte de Casație și Justiție).

cazuri reprezentative

Asistarea și reprezentarea vicepreședintelui unei importante companii din domeniul feroviar într-un caz transfrontalier de natură penală investigat de DIICOT, cu privire la fraude fiscale, spălare de bani și alte infracțiuni financiare.

Reprezentarea unui cetățean kazah, fost CFO al uneia dintre cele mai mari rafinării de petrol din România, în ancheta penală DIICOT referitoare la fraude fiscale, spălare de bani și delapidare.

Asistarea fostului Procuror General Adjunct al Statului Român, șeful Parchetului Militar, într-un dosar penal legat de crime împotriva umanității în revolta minerilor din 13-15 iunie 1990.

Asistarea unui om de afaceri român într-un dosar penal complex în care este cercetat de DNA pentru achizițiile efectuate de o companie, care implică spălare de bani, fraudă fiscală și abuz în serviciu.

Reprezentarea unui executiv acuzat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) de trafic de  influență și operațiuni financiare incompatibile cu poziția sa, precum luare de mită ăn urma folosirii unor informații din interiorul companiei și permiterea accesului persoanelor neautorizate la astfel de informații, spălare de bani și investigații abuzive.

Asistarea a doi cetățeni americani, foști parteneri de afaceri, într-un cunoscut dosar penal, cu privire la acuzațiile de spălare de bani, fraude fiscale, delapidare, manipularea pieței de capital și abuz în serviciu.

Reprezentarea unui celebru om de afaceri israelian într-un dosar de apel legat de condamnarea sa pentru spălare de bani, într-un caz de infracțiune economică într-un  proiect de privatizare.

conformitatea cu legislația penală

Știm cât este de important, pentru mulți clienți, să evite litigiile sau controalele interne și de aceea îi sprijinim în toate aspectele legate de prevenirea disputelor și conformitatea cu legislația în vigoare. Dacă un client încă nu se confruntă cu o situație de criză, atunci îl consiliem pentru a crea politici,  programe și verificări care îndeplinesc cele mai recente standarde stabilite de autoritățile legislative și cele de reglementare.

cazuri reprezentative

Consilierea uneia dintre cele mai mari companii franceze din sectorul utilităților/construcțiilor, pentru a preveni orice risc care ar putea decurge din nerespectarea legislației penale în activitățile sale și în relațiile cu terții.

investigații interne

Avem o reputație incontestabilă, bazată pe rezultate, în ceea ce privește apărarea persoanelor fizice și a companiilor împotriva acuzațiilor de infracționalitate economică și de corupție sau conduite corporative ilegale. Echipa noastră este formată din negociatori experimentați în rezolvarea unor astfel de probleme, de multe ori ca parte a unei strategii naționale sau regionale de soluționare amiabilă. În acest sens, activitățile noastre au inclus apărarea împotriva acuzațiilor de infracțiuni de reglementare, penale, cvasi-penale și de fraudă civilă, în domenii precum valori mobiliare, impozite, concurență, servicii financiare și dreptul mediului.

cazuri reprezentative

Supravegherea unei investigații interne legate de luarea de mită în cazul unuia dintre cei mai mari producători internaționali de piese auto.

Asistarea unui om de afaceri român cercetat de DNA, într-un dosar penal complex cu privire la achiziții, ce implică acuzații de spălare de bani, fraudă fiscală și abuz în serviciu.

Asistarea uneia dintre cele mai mari companii farmaceutice în investigația DNA privind înțelegeri între medici români și un producător de medicamente pentru prescrierea unor rețete pentru bolnavii de cancer.

Asistarea filialei din România a unuia dintre cei mai mari producători mondiali de orez într-o anchetă penală a DNA, pentru presupusa fraudare a unei licitații publice în vederea  concesionării unui teren.

Asistarea proprietarilor și directorilor uneia dintre cele mai mari companii românești de infrastructură, într-o investigație importantă a DIICOT.

extrădare

Avocații specializați în extrădare din echipa Mareș & Mareș sunt foarte familiarizați cu diferitele tipuri de apărare necesare pentru a contesta cererile de extrădare. Colaborăm îndeaproape cu o rețea de avocați de încredere specializați în drept penal din întreaga lume, care ne pot sprijini oricând cu informații despre problemele apărute în statul solicitant. Buna cooperare cu avocații locali din statul solicitant este de altfel o componentă esențială a unei strategii eficiente de apărare a oricărei solicitări de extrădare, pentru că aceștia pot oferi informații valoroase despre sistemul lor de drept penal.

cazuri reprezentative

Asistența oferită unei firme de avocatură din Londra într-un dosar de extrădare legat de un om de afaceri român condamnat în absență pentru fraudă fiscală, prin trimiterea unei opinii experte în fața Curții Magistraților din Westminster, Londra, cu privire la problemele de procedură penală în rejudecarea dosarului.

Asistența oferită unei firme de avocatură din Londra cu privire la o procedură de extrădare care a pus problema unui nou mandat de arestare european, emis pentru aceeași infracțiune ca una anterioară și care a contestat procedura de re-arestare.

Asistarea unui avocat pledant din Londra în legătură cu cazul extrădării unui cetățean român care a invocat Art. 3 de la CEDO ca apărare pentru extrădarea sa.

Reprezentarea unui cunoscut om de afaceri israelian într-un apel legat de condamnarea sa pentru spălare de bani, într-un caz penal notoriu și puternic mediatizat legat de o privatizare, precum și în extrădarea sa din Israel solicitată de România.

Asistarea și reprezentarea unui om de afaceri moldovean în aspectele penale din România și în procedura de extrădare cerută de autoritățile moldovenești.

litigii civile și soluționarea disputelor

Mareș & Mareș are un departament solid de soluționare a litigiilor, format dintr-o echipă de litigatori cu experiență și cu o excelentă reputație. Suntem recunoscuți pentru reprezentarea investitorilor locali și străini în fața tuturor instanțelor de judecată, de la cele inferioare și până la Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și în procedurile speciale în fața Curții Constituționale. Avocații noștri sunt apreciați de clienți pentru cunoștințele lor aprofundate  în instanțele internaționale și interne de arbitraj cu diverse reguli procedurale de arbitraj – cum ar fi Curtea Internațională de Arbitraj – și pentru că au gestionat probleme complexe de drept în diferite circumstanțe litigioase.

Mareș & Mareș are experiență semnificativă în soluționare a disputelor, firma fiind implicată în litigii din numeroase industrii sau arii de practică, precum imobiliare, servicii financiare, asigurări, energie, piețe de capital, faliment și reorganizare, dreptul muncii sau dreptul proprietății intelectuale.

cazuri reprezentative

Asistarea și reprezentarea unei mari companii de construcții din Spania în diferite litigii și arbitraje cu o valoare totală de 500.000.000 EUR aferentă proiectelor majore de infrastructură.

Consilierea și reprezentarea unei companii în două arbitraje internaționale de anvergură, în legătură cu două proiecte majore: reabilitarea unei stații de tratare a apelor reziduale, cu o valoare totală de 10.000.000 EUR și reabilitarea unei stații de epurare a apei potabile, cu o valoare totală de 11.000.000 EUR.

Asistarea și reprezentarea unei companii pe parcursul cererilor depuse împotriva unei decizii administrative a autorităților fiscale din România, care au avut în vedere suma nedeductibilă de aproximativ 3.500.000 Euro.

Consilierea și reprezentarea unei firme cu privire la contestațiile și plângerile depuse în fața instanțelor române cu privire la finalizarea unui terasament cu o valoare totală de 100.000.000 EUR.