cariere

Oricine ne cunoaște echipa, știe că lucrăm într-un mediu plăcut, deschis și prietenos, în care putem colabora eficient ajutându-ne unii pe ceilalți ori de câte ori este nevoie.

Mai mult, firma noastră este deschisă oricărui avocat pasionat, care poate găsi în noi un adevărat sprijin dacă dorește să își construiască o carieră în domeniul dreptului penal. Întrucât oferim cele mai bune servicii juridice în această arie de drept, înțelegem că acest lucru implică efort continuu și dăruire autentică din partea avocaților talentați și motivați care ne împărtășesc valorile.

Noi credem cu tărie în câteva lucruri esențiale:
Să facem tot posibilul pentru a oferi soluții inovatoare, eficiente și rezultate impecabile;
Să acționăm mereu cu integritate;
Să creăm o atmosferă în care fiecare avocat să își poată valorifica talentul și potențialul;
Să menținem un mediu de lucru participativ, în care să ne acceptăm și să ne respectăm diferențele.

candidatul ideal

Căutăm membri ai echipei motivați, entuziaști, cu o abordare etică desăvârșită. Orientativ, așteptările noastre sunt legate de:

Munca în echipă

Capacitatea de a lucra împreună cu ceilalți colegi pentru atingerea obiectivelor comune, de a face schimb de informații, cunoștințe și opinii, de a promova spiritul de echipă și de a avea o abordare consensuală;

Orientarea către client

Abilitatea de a-și concentra eforturile pentru a găsi cele mai potrivite soluții la probleme clienților, de a oferi servicii particularizate care ar putea depăși așteptările;

Cunoștințe

Capacitatea de a dovedi că au informațiile tehnice corespunzătoare nivelului de senioritate pentru care aplică;

Comunicare

Capacitatea de a asculta activ și de a transmite ideile cât mai simplu, evitând jargonul juridic și adaptând mesajele fiecărei categorii de audiență;

Planificare și organizare

Capacitatea de a defini obiective și de a acționa pentru a le îndeplini, folosind cele mai potrivite resurse pentru a finaliza un proiect;

Abilități analitice și concizie

Capacitatea de a înțelege o situație și de a o explica clar și la obiect;

Orientarea spre rezultate

Capacitatea de a se concentra pe propria conduită și de a avea o abordare disciplinată pentru atingerea obiectivelor, pe baza unor indicatori de performanță și de eficiență din punct de vedere al costurilor. Capacitatea de a depășiți dificultățile care pot apărea și preocuparea pentru îmbunătățirea nivelului de performanță.

posturi vacante - cerințe

Cunoașterea excelentă a limbii engleze scrise și vorbite. Cunoașterea altor limbi străine, cel puțin la nivel conversațional, este un atu. De asemenea, sunt binevenite certificările internaționale în limba engleza precum CAE, CPE, TOEFL etc.

Abilități analitice, decență, simț practic, tenacitate, profesionalism, precum și gândire rapidă și creativă;

Abilități de comunicare fluente și eficiente pentru explicarea informațiilor complexe într-un mod clar și convingător;

Abilități de redactare a opiniilor juridice într-o manieră clară, organizată și concisă; Familiarizare cu tehnologia, cu suita MS Office și softurile juridice etc.

Toleranță și respect pentru opiniile diferite, pentru a încuraja spiritul de echipă;

Abilitatea de a face evaluări pe baza analizei informațiilor în timp real;

cerințe pentru avocați colaboratori seniori:

Trei sau mai mulți ani de experiență în urma promovării examenului de admitere în profesie / de definitivat;
Cunoașterea aprofundată a normelor legale și / sau tehnice;
Abilități de delegare pentru a coordona și a superviza activitatea echipei;
Abilitatea de a anticipa problemele și de a stabili obiective, repere și de a face verificări;
Abilități de lidership și de a fi un bun exemplu pentru ceilalți.

cerințe pentru avocați colaboratori stagiari:

Promovarea examenului de admitere in profesie;
Experiența de un an sau doi într-o firmă de avocatură este un avantaj (iar experiența în firme specializate în drept penal este un atu în plus);
O bună cunoaștere a normelor legale și tehnice.

mediu de lucru:

Știm ca nici unul dintre rezultatele pe care le avem nu ar fi fost posibil fără contribuția semnificativă și ideile valoroase ale fiecărui membru al echipei. De aceea, ne-am dorit sa creăm un mediu flexibil și primitor, în care ne susținem unii pe ceilalți, să încurajăm dezvoltarea personală și profesională. Atunci când un nou avocat se alătură echipei, ținem cont atât de abilitățile, cât și de interesele sale. Avem o structură care permite expunerea la o tipologie variată de clientelă și implicarea în cazuri și industrii diverse, ceea ce va ajuta orice avocat să acumuleze experiență semnificativă în mai multe arii ale dreptului penal.

stagii de practică:

Un stagiu de practică este ideal pentru studenții talentați care doresc să dobândească experiență reală și să continue practicarea dreptului în timpul studiilor. Stagiile noastre oferă studenților la drept oportunitatea, de a afla, cu precădere, ce înseamnă să profesezi în domeniul dreptului penal  (infracționalitate economică și corupție) și într-o măsură mai mică în cadrul litigiilor civile.

recrutare

Dacă doriți să vă alăturați echipei noastre, fie în calitate de colaborator, fie ca intern, ne-ar face o mare plăcere dacă ne-ați scrie câteva cuvinte în acest sens. Prin urmare, vă rugăm să ne trimiteți CV-ul și o scrisoare de intenție în limba engleză la careers@mares.ro. Candidații selectați vor fi invitați să participe la un interviu cu partenerii noștri.